• пет. Сеп 17th, 2021

уредувачката политика

  • Home
  • уредувачката политика

уредувачката политика Мапа

Веб-страницата е здравје, фитнес, и веб страната убавина. Мисијата на сајтот е да обезбеди на своите клиенти со најновите вести и новости, кои се точни. Содржината најде на веб страната се практични и релевантни за различни теми на здравје, фитнес и убавина.

На веб-сајтот има неколку теми кои покриваат се, од здравствени информации за совети за убавина. Читателите на сајтот може да се избере здравствени информации која е повеќето релевантни за нив. Информациите кои се дадени на веб страната, исто така, се филтрира за да го направите да се применуваат за личното здравје на корисниците.

Иако информациите содржани во веб-сајт се точни и релевантни за различни здравствени проблеми, пациентите треба да се придржуваат до упатствата од неговиот / нејзиниот доктор (а). Мапа само што им помага да ги дополнат информациите обезбедени од страна на давателот на здравствена заштита. На пациентите им се препорачува да се бараат професионални насоки на теми и прашања што сте ги прочитале.

Следните Св критериумите што се користат од страна на сајт за да се создаде оригинално содржина:

Релевантност
Ова ги опфаќа прашања кои би можеле да влијаат на управување на здравјето на поединецот. Неколку теми се опфатени и тие може да вклучуваат дрога и производ започна, експерт за коментар, се сеќава и сигнали, и здравје вести.

клиничко значење
Содржината се најде тука е врз основа на најновите сознанија медицински истражувања, кои биле објавени во различни познати медицински веб-сајтови.

Трендови
Во оваа категорија се опфатени неколку сезонски интереси. Теми кои се наоѓаат под оваа категорија на трендови вклучуваат алергија сезони, летото безбедност, настинки и грип. Други теми за кои би можеле да бидат опфатени се здраво срце Месец и рак на дојка свест.

Содржината се најде во овој веб-сајт е уникатен и сигурен. веб-сајт на интернет здравјето и убавината се фокусира на обезбедување на своите клиенти со ажурирани и точни информации за здравјето и фитнесот.

вести и приказни за здравјето кои се на товар на страницата се врз основа на избор на уредникот. Се наоѓаат на веб-сајтот статии содржи интервјуа на истражувачи во областа на медицинските, како и научни експерти.

Уредувачката политика

Тоа е одговорност на новинарите да им обезбеди на клиентите со информации кои се точни и уникатен. Писателите се очекува да ги достават до своите читатели само вести и препораки кои се единствени.

Уредувачката независност

Мапа се фокусира да биде фер и точни во нивното известување.

уредувачката политика за вработените кои работат за сајт:

Веб-страницата е независна медиумите, чија цел е да им обезбеди на своите читатели со информации и едукативни материјали кои се и двете професионални и непрофесионални. Понудената содржина на веб страната е точна и без влијание.

Медиумите бара својата редакцијата обелодени интереси кои можат да имаат со било кој лек, медицински уред, или компанија во индустријата за здравствена заштита. Информациите на персоналот тогаш се дава на претпоставен во времето на регрутирање на нови вработени. Надзорникот се должни да се утврди дали на интересите може да претставува конфликт и тоа може да се елиминира.

Уредувачкиот тим е одвоена од оние поврзани со спонзори и партнери за да се спречи било какво влијание на информации. Секоја од редакцијата има одговорност да обезбеди точни и релевантни информации за најновите теми. Новинарите се обвинети за одговорноста бараат од приказни или експерт интервјуа. На писатели, исто така, се најде објективни мислења за различни теми кои доаѓаат од соодветно квалификувани експерти. Преку ова, на сајтот обезбедува етичко однесување меѓу вработените.

Процесот на кои доаѓаат со вести и оригиналниот напис

Новинарите се потребни за да се излезе со дневниот буџет вести во текот на секој работен ден. дневни вести буџет треба да имаат најновите вести од реномирани здравствени списанија, најава од федералните здравствени организации, како и анализа на најновите здравствени trending теми. новинарите во здравствениот систем се очекува да се бараат мислења од редот на истакнати медицински лидери за различни прашања. Уредниците на персоналот внимателно да ги видиш оригинални статии пред тие да се објавуваат на веб-страница.

лиценцирана содржина

На високи уредувачката уредници се обвинети за одговорност на разгледување на политиките и постапките пред здравјето на содржини од трети страни добива објавени. Прегледот се направи за да се спречи каков било конфликт на интереси од кои произлегуваат. Процесот гарантира дека лиценцирани содржини е релевантно, до датумот и точни.

Спонзорирани содржина и реклами

Веб-страницата содржи копчиња, содржина, банери и значки, кои биле означени како “”спонзорирани””. Другите можат да бидат етикетирани како “”од нашиот спонзор””, или “”реклама””. Содржината не е предмет на уредувачката политика. Содржината што се етикетирани како “”од нашиот спонзор”” е предмет на утврдената политика.”